Miért ne lépj félre?

Sokan azon a véleményen vannak, hogy ha egy kapcsolatban valami elromlott, akkor máshol érdemes keresni a boldogságot, amivel nincs is gond, feltéve, hogy mindez nem az aktuális partner háta mögött történik.

Többféle véleményt lehet hallani manapság a félrelépésről: sokak szerint megbocsáthatatlan bűn, mások szerint hosszú kapcsolatban, házasságban egyszer elfogadható, de akadnak olyanok is, akik azt vallják, hogy bizony néhány félrelépés elősegíti azt, hogy a párok együtt maradjanak. Nincs azzal semmi gond, ha a szerelem elmúlt és már nem szeretnél a kedvesed mellett maradni, érthető, hogy tovább akarsz lépni, de ha tisztességes szeretnél maradni, még a megcsalás előtt le kell zárnod a meglévő kapcsolatodat. Cikkünkben arról szeretnénk meggyőzni, hogy miért ne lépj félre:

Fájdalmat okozol

Ha előfordult már veled, hogy egy általad nagyon szeretett személy elárult, átvert Téged, akkor biztosan emlékszel arra fájdalomra, amit egy becsapott ember érez. Ha valaha szeretted a jelenlegi kedvesed, akkor bizonyára Te sem akarod, hogy fájdalmat érezzen a hűtlenséged miatt.
Bár igaz, amit nem tudunk, az nem fáj, ám egy félrelepést korántsem olyan egyszerű titokban tartani, mint ahogy a filmekben mutatják.

Megalázod

A félrelepés rendkívül megalázó a megcsalt fél számára, hiszen úgy érzi, hogy nem becsülted őt annyira, hogy megbeszéld vele a problémákat, ehelyett más karjaiba rohantál. Azt se felejtsük el, hogy a kívülállók, miután tudomást szereznek a történtekről, legtöbbször szánakozva viszonyulnak a megcsalt félhez, aki emiatt, érthető módon roppant kellemetlenül érezheti magát. Így a Te hűtlenséged miatt, ismét a barátod szenved.

Magadnak is árthatsz

Ha az eddigi érvek nem győztek volna meg, gondolj bele abba is, hogy ha megcsalod a jelenlegi barátod, azzal magadnak is árthatsz. Lehet, hogy néhány tiltott, ámde nagyon kellemes órában lesz részed, az viszont szinte biztos, hogy a titkos légyott után mardosni fog a bűntudat, és mély szégyenérzettel fogsz tudni csak a párod szemébe nézni. Ha a félrelépésed kiderül, akkor le is mondhatsz a békés szakítás esélyéről, számolhatsz vele, hogy a kedvesed válaszokat fog követelni, és ha úgy is döntötök, hogy új esélyt adtok a kapcsolatotoknak, biztos lehetsz benne, hogy nem egykönnyen fogod elnyerni a bocsánatát és a bizalmát.
Ami a kívülállók ítélkezését illeti, megvan rá az esély, hogy a legtöbben nem rejtik majd véka alá véleményüket, miszerint tönkretetted a szerelmeteket, és ilyenkor bizony csak keveseket érdekel, hogy Téged mennyire elhanyagolt a barátod, mennyire rosszul bánt veled, és hogy egyáltalán mi a magyarázatod a félrelépésre. Persze a kapcsolatotok csak rátok tartozik, senki másra, ám valljuk be, nagyon bántó tud lenni, hogy a barátok, családtagok kígyót-békát kiabálnak rád.

Szakíts!

Ha a megcsaláson töröd a fejed, bizonyára kijelenthető, hogy nem működik a kapcsolatod a pároddal, emiatt valami másra, valami újra vágysz. Ha úgy érzed, hogy már nem lehet rendbe hozni a dolgaitokat a barátoddal, akkor tiszteld meg annyival, hogy szemtől szemben szakítasz vele, és nem a háta mögött keresed másnál a boldogságot!

Jó esetben senki nem úgy lép kapcsolatban valakivel, hogy máris a félrelépésen törné a fejét, ám a feleknek már az együtt járás kezdetén célszerű tisztázni, ki hogyan vélekedik a megcsalásról, mi számít annak, megbocsátható-e.
Ha egy olyan sráccal kezdesz találkozgatni, aki hozzád hasonlóan ítéli meg a félrelépést, akkor lényegesen kevesebb konfliktus származhat féltékenységből, illetve ha ismered partnered álláspontját, akkor talán nem érhet nagy meglepetés.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.