Újabb esély: adj vagy ne? Kiemelt

Ha te is átélted már azt, hogy a hőn szeretett párod faképnél hagyott, de te még ezek után is teljes szívedből szeretted, akkor feltétlenül olvasd tovább a cikket!

Mindenhez két ember kell

Kevés kapcsolat van, ami hosszú idő után nem vonz be kisebb-nagyobb problémákat. A hónapok, évek elteltével előtörtnek belőlünk a rossz tulajdonságaink, szokásaink. Éppen ezért rendkívül sok türelem és kitartás kell ahhoz, hogy egy tartós, harmonikus románcot megtartsunk.
S ez bizony nem egyoldali munka: a kapcsolat ápolásához, építéséhet, fejlesztéséhez minden esetben két ember kell.

Mit tegyél, ha megcsaltak?

Tudd, hogy az igazi férfiakban mindig is élni fog a vadászösztön. Az a kérdéses, hogy ezt a szerelmed féken tudja (akarja) tartani, avagy nem.
Ha nem sikerült, és párod megcsalt, akkor sok eshetőség felmerülhet, de egyvalami biztos: a kialakult helyzetre csak igen ritkán mondható, hogy kizárólagosan az ő (s a harmadik személy) hibája lenne. Talán nem adtad meg neki a kellő odafigyelést, szeretetet és még sorolhatnánk a végtelen hosszú listát. Ha azonban úgy gondolod, hogy beleadtál anyait-apait ebbe a kapcsolatba és mégis az lett a vége, hogy faképnél hagyott a barátod, akkor minden további lépés alaposan meggondolandó. Meggondolandó, az okokat keresve, és a megbocsátás szintjén is.

Érthető a tépelődésed, hiszen a szerelmet egyszerűen nem lehet elnyomni magadban, és nagyon nehéz a lelki hiányérzettel együtt élni, de néha muszáj. Van egy mondás, amit nagyon sokszor említenek: „Felmelegítve csak a töltött káposzta, vagy még az sem…” De persze azért ennyire kerek a világ, mert akadnak kivételek. Léteznek emberek, akik képesek a változásra és egy kis önérzetre, de mint már említettem, ritka az ilyen eset.

Az újrakezdés minden esetben rengeteg gondolkodást, s mindenekelőtt tömérdek kompromisszumot követel. Nem szabad ismét belevágnod a kapcsolatba, ha kicsit is azt látod, hogy ez a helyzet újra megismétlődhet. Ha nem érzed azt, hogy a barátod mindent megbánt, s számára értékelhetetlen az élet a jelenléted nélkül, akkor ne is gondolkozz, nem éri meg.
Azonban ha úgy tűnik, hogy hosszú időn keresztül is képes harcolni a szerelmetekért, s jól láthatóan semmit sem jelentett számára ez a kicsapongás, akkor adhatsz neki egy új esélyt. Egyet, s nem többet! Ha valaki a második alkalommal sem jön rá, mit veszíthet, ha nem tartja kordában az ösztöneit, akkor arra nem lehet számítani. A jelenben sem, nemhogy akkor, amikor már pl. a családalapításról van szó…

Megcsaltak, de nem tudsz felejteni?

Muszáj felejteni és elengedni az érzéseket, mert ha nem teszed, akkor mindig ugyanazzal fogod szembetalálni magad. Amíg nem változol te is, addig ugyanazokat a pofonokat fogod kapni, mint eddig. Ezután összeroskadva kérdezed magadtól, hogy miért történik már megint ugyanaz veled? Én megválaszolom: azért, hogy tanulj. Tanuld meg azt, hogy nem mindent kell elviselned, főleg nem azt, ami fáj, ami szétmar belülről.
Fontos, hogy észre tudd venni, melyik férfi az, akinek úgy tetszel, ahogy vagy. Nem akar megváltoztatni, nem akarja, hogy más legyél, csak azt szeretné, hogy teljesen tökéletes párt alkothassatok. Ilyen srácnak add át a szíved, a lelked! Ő elfogad, és emiatt el is tud majd viselni téged – a rossz tulajdonságaiddal együtt.
Ha benne maradtál egy kapcsolatban a megcsalás után is, akkor ügyelj rá, hogy ugyanolyan maradj, mint amilyen eddig is voltál. Nem szabad feladnod önmagad csupán azért, hogy magad mellett tudj egy embert, aki (ha ezt várja tőled) egyértelműen nem érdemel meg téged.
Sose feledd, könnyen megeshet, hogy valaki, aki tiszta szívéből szeret, csak arra vár, hogy végre egyedülálló legyél!

Maradj nyitott!

Merj minden kapcsolat után ugyanolyan nyitott maradni és nem félni! Nagyon fontos, hogy elengedd a sérelmeid, csalódottságaid, mert csak így tudsz belevágni egy új románc kialakításába valaki mással, akit mondjuk, pont tökéletesnek vélsz. 
Merj álmodni nagyot, és kockáztass! Keresd a megfelelőt, ne törődj bele a rosszba, abba, ami már régen elromlott!

5 hozzászólás

 • Hozzászólás hivatkozás netuddki 2013. október 23. Írta: netuddki

  Engem meg sms-ben dobtak 2 hete!Na és?Még élek.

 • Hozzászólás hivatkozás Szabó Böbe 2013. október 26. Írta: Böbi

  Persze, hogy élsz! De nem jó, ha minden fájdalmat magadban tartasz, mert így sok kérdés marad benned. Az ilyen pasi nyilván nem érdemli meg, hogy foglalkozz vele, de az érzelmeket nem ilyen könnyű irányítani.
  Szóval ha úgy érzed, hogy nem tudod lezárni, mindenképpen kérj magyarázatot, mert annyit igenis megérdemelsz! Viszont ha nincs rá szükséged, akkor egyértelmű, hogy neked sem jelentett sokat ez a kapcsolat... Akkor pedig fel a fejjel! :)

 • Hozzászólás hivatkozás K. 2013. október 26. Írta: K.

  Valóban, ha számodra is ilyen egyszerűen lezárható, nem éreztél olyan mélységeket a kapcsolatban, ami miatt el kéne egyáltalán gondolkodni. A cikk viszont azokról szól, ahol igenis komoly érzelmek ill. jövő tervezés volt. Ott már más egy ilyen probléma.
  Nekem sajnos harmadik félként volt alkalmam egy ilyet megélni, a srác volt aki kitekingetett a kapcsolatból, ő kezdeményezett (nem mentegetni akarom, lehettem volna én is határozottabb persze). Viszont nem holmi futó kapcsolatból tekingetett ki, komolyan terveztek vagyis terveznek együtt jövőt, mivel a barátnője képes volt a megbocsátásra. És én is megértem, hogy így döntött, sőt örülök, hogy végül együtt maradtak.

 • Hozzászólás hivatkozás K. 2013. október 26. Írta: K.

  * nem mentegetni akarom MAGAM
  ez az előbb kimaradt :)

 • Hozzászólás hivatkozás Aletta 2013. október 29. Írta: Aletta

  Ezt még nem kiabáld el... Az én ismerőseim közt is volt sok ilyen nagy kibékülés, aztán idővel kiderült, hogy a bizalom nem állt helyre...
  Persze olyan is volt, ahol pont ez hozta meg a fiúk eszét, és már összeköltözés, baba is megvolt :)
  De gondolom legközelebb te se mászol bele ilyenbe.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.