Hogyan éld túl, ha távol van? Kiemelt

Egyre többen kényszerülnek manapság távkapcsolatba, kik hosszabb, kik rövidebb időre. Bár kétségtelen, hogy a különtöltött idő meg is erősítheti a kapcsolatot, egyáltalán nem könnyű kivárni a találkozást.

Sajnos nincs olyan módszer, ami mindenkinek beválik, de érdemes próbálkozni, hiszen elvégre mást nem is tehetünk, mint beletörődünk, elfogadjuk, hogy szerelmünket ismét csak néhány hét elteltével ölelhetjük magunkhoz. De ha eltelik az a pár nap, ami alatt átlendülünk a kezdeti holtponton, jöhet az életünk megkönnyítése:

Minden napra valami jó

Ez egy nagyszerű alapszabály azoknak, akik külön töltenek egy kis időt egymástól. Mivel nincs jelen senki, aki fizikálisan is tényleg megédesíthetné az életedet, neked kell kezedbe venned az irányítást. Elvégre ki ismerhetné jobban, mit szeretsz, mint te magad?
Nem kell nagy dolgokra gondolnod, de mindenképpen tartogass a hét összes napjára valami különlegességet. Szánj magadra pár percet, vagy akár néhány órát, attól függően, mennyi időd van!

 • Vegyél egy habos fürdőt, igyál egy isteni forró csokit, vásárolj magadnak új parfümöt, olvass el egy szuper könyvet, vagy hódolj a hobbidnak… Teljesen mindegy, miről van szó, a lényeg, hogy az adott időtöltés örömet okozzon neked, elvégre tudjuk, hogy akkor repül igazán az idő, ha jól érezzük magunkat.
Szakíts időt a kényelmetlen teendőidre!

A jó dolgok mellett bizony akadnak olyan teendők, amikre nem szívesen szánunk időt, de be kell szorítanunk őket a napirendünkbe. Jó, ha ezeket minél hamarabb letudod, hiszen így nem csak túlleszel a nehezén, hanem amikor megérkezik a kedvesed, akkor nyugodtan, és több időt tudsz az együtt töltött pillanatokra szánni.

 • Elő a problémás tételekkel, az utált házi feladatokkal és a korántsem várt nagytakarítással! A kellemes időtöltés mellett bizony az is jó érzéssel tölthet el, ha túlesel azokon a kötelezettségen, amiket így se-úgyse tudsz elkerülni.
Motiváljon, hogy messze van!

Kell a távkapcsolatnál jobb inspiráció a mozgásra, átalakulásra? Pontosan tudod, mikor fogtok újra találkozni, így bizonyára azt is felismerted, hogy ennyi idő alatt gyökeresen megváltoztathatod a külsődet. Néhány hét alatt szó szerint csodát lehet művelni egy odafigyelő étrenddel és a sporttal. Utóbbi ráadásul feltölt endorfinnal, erre a boldogsághormonra pedig ilyen nehéz időszakban minden mennyiségben szükséged van.
Ennél jobb időpontot nem találsz egy méregtelenítő kúrára sem, elvégre nem csábítanak annyira a cukrászdák és a gyorséttermek, ha nem andalogsz valakivel naphosszat a városban.
Na meg sokkal könnyebb úgy lefeküdni édesség nélkül, hogy nem majszol valaki melletted tortát az ágyban…

 • Vegyél bérletet a konditerembe, vagy egyszerűen kezdj el futni, esetleg otthon tornázni, továbbá igyekezz egészségesen étkezni, mindenekelőtt mellőzni a finomított szénhidrátokat! Meglátod, a figyelem és a motiváció összekapcsolódása fantasztikusan látványos eredménnyel fog járni, amit a kedvesed is egész biztos értékel.
Támaszkodj a barátaidra!

Ebben az esetben is tökéletesen kitűnik, miért fontos, hogy akkor ugyancsak foglalkozzunk a barátainkkal, ha párkapcsolatban élünk. Elvégre ők mindig ott vannak nekünk, akkor is, ha szerelmesek vagyunk, és akkor is, ha nem.

 • Attól, hogy a kedvesed messze van tőled, még nem kell bezárkóznod és mindenkit kitiltanod az életedből. Bár előfordulhat, hogy jóformán csak és kizárólag a szerelmed társaságára vágysz, jelen esetben csak telefonon, vagy interneten érintkezhettek. A jó barátok azonban pontosan felismerik, mikor van emiatt rossz kedved, és ha hagyod magadat felvidítani, akkor ők meg fogják neked tenni ezt a szívességet.
  Ez pedig igen jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy az idő gyorsabban és tartalmasabban teljen addig is, míg újra láthatjátok egymást.

Használd ki, hogy életedben adott az a kellemes szituáció, amiben ötvöződik a szinglik és a szerelmesek életének minden előnye! Elvégre mindened megvan, ami egy egyedülálló nőnek jár: rengeteg szabadidőd, amit büntetlenül és rosszallás nélkül magadra és a barátaidra szánhatsz. Továbbá minden adott a boldog párkapcsolathoz is: kiadós beszélgetések, nagy egymásra találások, program gazdag, tartalmas időtöltések, amikor végre találkoztok...

Te mivel foglalod le magadat, amikor távol vagytok egymástól?

1 hozzászólás

 • Hozzászólás hivatkozás Cherry 2013. szeptember 17. Írta: Cherry

  Sziasztok! :) Már írtam ezzel kapcsolatban a tanácsadásba régebben, ugyanis én is távkapcsolatban vagyok már másfél éve... És nehéz, de mivel annyira szeretjük egymást a barátommal, megéri várni a következő találkozásra. Persze, nem könnyű egyáltalán, de az igaz szerelem tényleg mindent legyőz, még a távolságot is.
  Köszi a tippeket! Lesz mivel lefoglaljam magam az elkövetkezendő hetekben (ugyanis pont ma jöttem haza a barátomtól, 2 hétig együtt voltunk, és már hiányzik). Legközelebb szerintem 3 hét múlva láthatom újra...
  Sok sikert mindenkinek, aki még hasonló cipőben jár :)

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.