A vita még nem szakítás!

Valószínűleg Te is kerültél már olyan helyzetbe a pároddal, hogy csúnyán összevesztetek valamin. De vajon jól kezelted a szituációt?

Ha nem vagy benne biztos, olvasd el a cikkünket, hogy legközelebb megfelelően reagálj, ha vitáztok!

Kidobni, vagy megjavítani?

Bölcs emberek szerint a mai kapcsolatok gyakran felszínesek, emiatt hamarabb és könnyebben szétszakadhatnak, mint korábban. A probléma egyik kiváltó okának a világ felgyorsulását tartják, ugyanis a társadalom egyre inkább ahhoz szokik hozzá, hogy ami rossz, azt ki kell dobni és venni kell helyette egy újat. A többségnek nincs türelme és ideje tovább foglalkozni azzal, ami nem elég jó minőségű. Régen ez nem így volt! Kérdezd csak meg a nagyszüleidet, hogy ők mit csináltak, amikor elromlott a rádió, vagy szétesett a szekrény. Valószínűleg ők is azt válaszolják majd, amit a többi idősebb ember: megjavították.

A másik oka az effajta felszínességnek, hogy az emberek elég sok mindent könnyen megkapnak, nem olyan nehéz hozzájutni bizonyos dolgokhoz, mint régen, ezáltal szinte semmiért nem kell küzdeniük. Ez a séma sajnos nem csak a mindennapi tárgyakon, hanem a kapcsolatokon is meglátszik, mert már egyre kevesebben küzdenek a szerelem helyrehozásáért, vagy éppen a család megmentéséért. Abban bíznak, hogy „úgyis jön majd a követező”.

Ha vitatkoztok

Sokszor az emberek bár azt sem tudják, hogyan reagáljanak a különböző nézeteltérésekre, ezért a legkönnyebb utat választják: a szakítást. Hogy Veled ez ne fordulhasson elő, a következő tippeket érdemes megfogadnod:

 • Próbáld elkerülni a vitákat, nézeteltéréseket. Az összeset úgysem lehet, ám ha tudod, hogy a kedvesed valamit utál, vagy ideges lesz tőle, akkor ne csináld szánt szándékkal még akkor sem, ha neheztelsz rá.
 • Ha veszekedtek a pároddal, legyél Te az okosabb. Ne kiabálj vele, ne vágj a szavába, hanem hallgasd végig, majd utána ésszerű érvekkel támaszd alá a saját álláspontod.
 • Ha tudod, hogy neki van igaza, sose szégyelld beismerni!
 • Ne vonulj el duzzogva a vita kellős közepén, hanem beszéljétek meg a problémátokat. Ha nem adjátok ki magatokból azt, ami bánt, csak tovább fog emészteni benneteket. Ez sem rövid-, sem hosszútávon nem vezet jóra.
 • Mindig alaposan gondold végig, mielőtt valamit a fejéhez vágsz, nehogy később megbánd.
 • Ne kombinálj! A férfiak amúgy is utálják, ha egy kis vitába belevonsz olyan dolgokat (pl. féltékenység, régebbi sérelmek), amiknek semmi közük az eredeti, veszekedést kiváltó okhoz.
 • Ne reagáld túl, ha vitáztok. Attól, hogy valamiben nem értetek egyet, még ugyanúgy egymás mellett van a helyetek.
 • Sose feküdjetek le úgy, vagy váljatok el, hogy haragszotok egymásra. Sajnos semmi garancia nincs rá, hogy nem történik valami rossz, ami végett képtelen leszel elmondani, hogy nagyon sajnálsz minden egyes vitatkozásra elpazarolt percet.

Ha türelmesen és megértően kezeled a veszekedéseket, illetve van benned küzdőszellem a kapcsolatod rendbe hozásáért, akkor garantáltan mély és kiegyensúlyozott lesz a viszonyotok egymással.

Ti szoktatok vitázni?

2 hozzászólás

 • Hozzászólás hivatkozás Nócika 2013. július 23. Írta: Nócika

  A vitákat régebben is nehezebben kezelték, mint ma is. Nagyon ritka az a házasság, párkapcsolatok száma kik letudnak ülni egy asztalhoz és megbeszélni a problémákat, vagy a félreérthető helyzeteket! Ma, eléggé sok a megaláztatás a párok és a házasságok körében is, ezt sajnos sehogy sem lehet elkerülni, hacsak az ember korlátozni tudná a érzéseit, dühét, mind azt amit benne lezajlik azt korlátozni tudná. De szerintem a mai emberek képesek nyílt utcákon is vitázni, megalázni, megütni egy lány, vagy a lány kever le egy pofont a pasijának és még lehet ezt hová sorolni. Szóval nem könnyű megállj stoppot mondani magunknak, mivel a érzések fognak bennünket irányítani. Én úgy gondolom, hogy ha valaki meg akarja menteni a kapcsolatát, testvéri viszonyokat is beleértve akkor azok úgyis tenni fognak majd ellene valamit.

 • Hozzászólás hivatkozás Hanni/ 20 2013. július 23. Írta: Hanni/ 20

  mi ritkán veszekszünk a párunkkal, de akkor nagyon. régebben a féltékenység részemről okozott gondokat, de manapság már inkább egy-egy rossz szó vagy mondat, ami véletlenül kicsúszott, és jön az irdatlan vita. mondom, nem gyakran van ilyen, de olyankor kegyetlen. volt, hogy 2-3 napig nem is tárgyaltunk, mert mindketten sértve éreztük a büszkeségünket. nálunk ez a kombinálás a párom részéről van. egy lányra régebben féltékeny voltam, de eltűnt a képből, szóval nem zavar. sosem féltékenykedem, mégis, veszekedések során előhozza a lányt témába, hogy miatta nem bízok benne, stb. pedig ez nem igaz. de szerencsére mindig mg tudjuk oldani, mindig sikerül megbeszélni. hiszen mindketten szeretjük egymást, és többre tartjuk egymást, és a kapcsolatunkat annál, hogy egy vita miatt vége legyen.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.