Mitől félnek a pasik az ágyban?

Többször hallhattad, hogy akkor férfi a férfi, ha ki tud elégíteni egy nőt. Akár e mondat is lehet annak okozója, hogy a férfiak több fóbiával is küzdenek, ha hancúrról van szó.

Mi nők köztudottan mindig elégedetlenek vagyunk magunkkal – tisztelet a kivételnek. Az élet minden területén igyekszünk megfelelni az általunk tökéletesnek, vagy legalábbis normálisnak vélt ideáknak. Amikor ez nem jön össze százszázalékosan, hajlamosak vagyunk kudarcként felfogni a dolgokat. Ugyanilyen negatív élményekkel lesznek gazdagabbak azok a férfiak is, kiknek beigazoljuk félelmeiket – akár tudat alatt is.

Félelemfaktor 1 – Ha túl kicsi, ha túl nagy…

Ugyan mi más is lehetne a pasik első számú fóbiája, mint maga a méret!? Amikor először vetkőzik le előtted, és megmutatja ékességét, bizony erősen benne van a félsz, hogy mit fogsz szólni, hogyan fogod értékelni testének legféltettebb részét. Kineveted-e vagy sem, esetleg a döbbenettől meg sem tudsz szólalni…
Persze nem is kell semmit mondani, hiszen alapvetően nem része az előjátéknak a másik testének verbális értékelése, mégis, ha láthatóan feszeng, esetleg szóba is hozza a dolgot, elég csak annyit mondanod: „Téged nekem teremtettek!”, és ezzel elűzöl (majdnem) minden kétséget a fejecskéjéből.

Félelemfaktor 2. – Ha nem áll fel…

Az impotencia bizony csúnya kísértet a férfiak életében, és bár mi az esetek többségében megértőek vagyunk, hiszen tudjuk, mi minden okozhatja (stressz, depresszió stb.), a pasik ezt a férfiasságukra nézve úgy fogják fel, mint valamiféle halálbüntetést. Ennél már csak az lehet rosszabb, amikor a partner, vagyis Te, elkezdesz azon agyalni, hogy ez bizonyára azért fordulhatott elő, mert nem kíván Téged, visszataszítónak tart stb., és ez még jobban rányomja bélyegét az amúgy is feszült hangulatra.
Ez esetben a legjobb, amit tehetsz, hogy biztosítod róla, nincs semmi baj, esetleg stressz oldás gyanánt felajánlod, hogy megmasszírozod, kényezteted, hiszen ezzel is levezeted a feszültséget, ami által könnyen megjöhet a kedve az újabb próbálkozáshoz.

Félelemfaktor 3. – Ha túl korán elmegy, illetve ha nem megy el…

Az Amerikai pite óta tudjuk, mekkora lúzer az, aki korán elsül, és bár a filmen jókat kacagtunk, a valóságban a helyzet cseppet sem ilyen mosolyogtató. Ezzel a helyzettel az veheti fel a versenyt, amikor a hímpéldány képtelen elélvezni, mert bizony ilyen is van. Szegény pasik számára mindkét eset sorscsapás, hiába vagyunk mi abszolút megértőek.
A legjobb, amit ebben a helyzetben tehetsz, hogy simogatod, masszírozod, kedvesen beszélsz hozzá, és elmondod neki, hogy ezzel egy kicsit sem tekinted hiányos értékű férfinak. Na jó, ezt így ne is mondd ki, mert a végén elkezd kombinálni; inkább csak biztosítsd róla, hogy még mindig nagyon szereted, és megpróbáljátok később.

Félelemfaktor 4. – Ha valamit nem jól csinál…

Női fórumokat olvasgatva néha az az ember érzése, hogy a nőneműek háromnegyede valami iszonyat szerencsétlen pasit fogott ki, bár abban is lehet igazság, hogy pusztán a nők nincsenek megelégedve magukkal, így pedig bármit tehet életük Rómeója, sosem lesz nekik elég jó. Az ilyen sorokat nőként is szörnyű olvasni, de mi van akkor, ha egy férfi szeme elé kerülnek a mondatok!? Ezek után nem csoda, ha szegény pára nem tudja eldönteni, hogy hosszú legyen az előjáték vagy rövidebb, lassan csinálja vagy gyorsan, a misszionáriust vagy a kutyapózt válassza, stb.
Mivel a férfiak nem gondolatolvasók, az első (egynéhány) alkalommal előfordulhat, hogy nem fog minden tökéletesen klappolni, hiszen össze kell hangolódnotok, meg kell ismernetek a másik testét, az egyes mozdulatokra, kényeztetésekre adott reakcióit.
Sajnos a férfiak többsége ezt is versenyként fogja fel, ahol bizonyítani kell, vagyis minimum eljuttatni a nőt a csúcsra. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen teljesen normális dolog(nak kellene lennie), hogy a férfi a párjának is örömet akar szerezni, nem pedig csak a saját kielégülésére hajt. Mégis, rajtuk kívülálló okok is közrejátszhatnak abban, amikor ez mégsem jön össze. És bár ezzel a férfiak is tisztában vannak, szinte mindig kudarcként élik meg az orgazmusmentes együttlétet.
Ez kiküszöbölendő mindig mutasd ki, ha valami jól esik, akár meg is dicsérheted, hogy úgy játszik a testeden, mint egy hegedűművész a hegedűjén. Ha mégsem egy virtuóz, vezesd rá akár szavakkal, akár tettekkel, hogy mivel szerezhet (még több) örömet Neked, hiszen mindkettőtök élvezete a cél.

Félelemfaktor 5. – Egyéb testrészek milyensége…

Azt hihetnénk, ez csak a nőket izgatja, pedig cseppet sem így van! Nagyon sok férfi küzd gátlásokkal a testét illetően, leszámítva a hancúrlécet, hiszen lehet, hogy a kiszemelt hölgynek fontos a duzzadó karizom, a kockás has, a széles váll, a keskeny csípő, a formás fenék. Őket ez ugyanúgy aggasztja, mint minket a narancsbőr, a kis husi a hason, a túl kicsi/nagy melleink. Ezért fontos, hogy tudasd vele: Számodra ő egy Adonisz, és ez a lényeg, semmi más nem számít.

Mint láthatod, a férfiak is több szellemmel küzdenek, ha szeretkezésről van szó. Ennek ellenére igyekezni kell ezeket visszazárni a palackba, mert a túlzott félelem és aggályoskodás nemcsak őt teheti képtelenné a szeretkezésre, de egy ilyen férfivel egy idő után valószínűleg Neked sem lesz kedved vesződni, még ha egyébként aranyat is ér.

Te tapasztaltad már bármelyik problémát?

8 hozzászólás

 • Hozzászólás hivatkozás Borka 2013. április 22. Írta: Borka

  Jó, hogy ilyenekről is írtok :) Az én barátom is ilyen, ő mindig amiatt aggódik, hogy esetleg nekem nem jó. Sajnos csak szex előtt van orgamzusom, közben nincs és nem hiszi el, hogy nekem így is nagyon jó :(

  Az előző barátom nem törődött vele, hogy nem megyek el szexközben és nem is gondoskodott róla, hogy előtt vagy utána meglegyen az örömöm. De a mostani nagyon is odafigyel erre, de attól még tudom, hogy zavarja, hogy szex közben nincs :(

 • Hozzászólás hivatkozás hasonló cipőben.. 2013. máj. 12. Írta: hasonló cipőben..

  Tudom sajnos, hogy ,miről beszélsz szex közben nekem sincs orgazmusom csak ha orálisan elégit ki a párom. A pasik azért nem értik meg hogy ez nem probléma mert egy pasinak akkor jó a szex ha elmegy.. a nőnek pedig nem. nekem volt fél éves kapcsolatom is ugy hogy sem előtte sem közben nem tudtam elmenni mégis jó volt a szex.. ha szeretnéd a párod meggyőzni mond el neki hogy sok lánynál van így.. nbem te vagy az egyetlen aki nem tud közben elmenni (sajnos).a nők nagyrésze nem tud.. :))

 • Hozzászólás hivatkozás Emm 2013. máj. 12. Írta: Emm

  Nekem sem volt még orgazmusom konkrét közösülés alkalmával. Viszont az előjáték során, amikor a párommal pettingeltünk, mindig hamar elmentem, alig kellett néhány perc... Eddig csak a csiklói orgazmust éltem át, a hüvelyit még nem, azt sem tudom, hogy milyen... Persze nagyon vágyom rá, meg minden, jó lenne átélni a hüvelyi orgazmust is, de én így is nagyon élvezem a szexet, még akkor is, ha nem megyek el. Szóval semmi ok az aggodalomra, lányok :)

 • Hozzászólás hivatkozás bius. 2013. november 27. Írta: bius.

  nekünk az első alkalomnál volt az, hogy még nem szedtem a gyógyszert, a barátom azelőtt pedig évekig nem használt óvszert a volt nőinél.. és hát a gumi felhúzása után nem akart felállni neki. persze, én mondtam, hogy nem zavar meg nem érdekel, de ő rettenetes traumaként fogta fel, és néha felemlegeti még, hogy ennyire még soha életében nem égett be... egyszerűen sosem fogom ezt felfogni, hogy mitől olyan gond, de hát ezek ilyen pasi-gondok.. :)

 • Hozzászólás hivatkozás V. 2013. november 29. Írta: V.

  Az összes kommentelővel egyetértek.. Én se igazán tudok elmenni szex közben. Csak egyetlen póznál tudok, amikor lovagolsz a pasin és nem fel-le csúszkálsz, hanem előre-hátra :) de komolyan, az tényleg írtó jó(csak hát volt olyan, hogy 1 pasi semmit se érzett, más meg majdnem elalélt ettől). De ezen kívűl egyáltalán, néha nem is élvezem a szexet, ha pl misszionárius póz van, ha pedig kutya, nekem kifejezetten fáj. És én is csak akkor tudok elmenni, ha orálisan kényeztetnek. És nekem is volt nem egy barátom, akinek leállt, ha felhúzta a gumit( gondolom én ez stressztől volt, mert tényleg jópár próbálkozás után sikerült) de szegényke nagyon gáznak érezte, el is ment a kedve a szextől. Tényleg az kell, hogy lelket öntsünk beléjük, hiszen ha a szeretet meg van, minden legyőzhető.. :)

 • Hozzászólás hivatkozás Sári 2015. február 28. Írta: Sári

  Nekem rendszeresen van hüvelyi orgazmusom a mostani barátommal,képes vagyok többször is elmenni, de az előZő barátom versengett önmagával. Állandóan arra kért számoljam hányszor megyek el :/ ez amolyan trófea nekik. A tünetek nálla is jelentkeztek azonn tünetek: kicsit kopaszodott ezért nagyon érzékeny volt erre a témára, kb. olyan magas mint én ezért rendszeresen kiakadt ha magas sarkú cipőt vettem fel , és ösztönösen utálta az erősebb termetű férfiakat. És ez mind kihatott a szexuális életünkre. Általában szóban meg lehet őket nyugtatni, elbeszélgetni velük, hogy "nekem ez így jó", de van az a makacs férfi aki nem hallgat a szép szóra, és nem is hallgat meg bennünket.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.