Szőrtelenítés: mikortól? Kiemelt

Tavasszal és nyáron egyre inkább aktuális kérdés a szőrtelenítés. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyre többen érdeklődtök a témáról a tanácsadásban.

De mégis, mikortól aktuális a szőrtelenítés?

Napjainkban már egyre nehezebb meghúzni ezt a határvonalat, hiszen igazán egyénfüggő, hogy ki, mikor és hol kezd el szőrösödni. Na és persze az is különböző, hogy kit, mennyire zavarnak a megerősödő pihék. Míg van, akit jóformán egyáltalán nem érdekelnek, addig akad olyan is, aki komoly letargiába esik a változások láttán.
Egy azonban biztos: ha már az önbizalmadat is befolyásolja a szőrösödés és nagyon kellemetlennek érzed a megjelenő szálakat, akkor bizony itt az ideje, hogy válassz egyet a rendelkezésedre álló módszerek közül.

Kezdő szőrtelenítők problémái

Kezdő szőrtelenítők körében azonban több probléma is felmerülhet. Ezek közül a leggyakoribbak:

Még kicsi vagy hozzá!

„13 éves vagyok, és az lenne a gondom, hogy szőrös a lábam. Engem ez nagyon-nagyon zavar, tesi órán nem merek levetkőzni, sokszor sírok, mert csúnyának érzem magam emiatt. Most, hogy jön a nyár, egyre jobban félek. Anyukámmal már beszéltem erről, elmondtam neki is mit érzek, de nem érti meg. Azt mondta, hogy nagyon csúnyán fog visszanőni, meg hogy nem is látszik, és hogy kicsi vagyok még ehhez.”

Ha a Te anyukád is így viseltetik a kérdés irányában, két dolgot tehetsz: elfogadod a véleményét, vagy a kezedbe veszed az irányítást.
Természetesen nem bíztatunk arra, hogy lázadj a szüleid akarata ellen, de a szőrtelenítés mindenkinek a magánügye. Éppen úgy, ahogy Te döntöd el, hogy mivel mosol arcot, vagy milyen fogkrémmel tisztítod a fogaidat, ez is csak Rád tartozik.
Egyrészt senkinek nincs hozzá köze, hogy mivel foglalatoskodsz a fürdőszobában, másrészt nem valószínű, hogy anyukád számon tartja, hány szőrszálad van. De ha mégis észreveszi, talán csak elsőre lesz morcos és elfogadja a tényt, hogy Téged ez mennyire negatívan befolyásol és kihat a magánéletedre is.
Ha tudod, hogy nem szívesen beszélnek Veled ilyen dolgokról, ám Téged már rettentően zavarnak a szőrszálak, akkor önállósodj kicsit, és gondoskodj magadról! Menj el kozmetikushoz, vagy vegyél egy borotvát, esetleg egy epilátort, és használd őket!

Nem merek szólni anyunak!

„Nagyon szőrős vagyok odalenn, és ez már meglehetősen kellemetlen. Most próbáltam meg a fürdőruhám, nem sokára pedig megyünk nyaralni és kidudorodik elől a bikinim a szőrtől… Anyukámnak nem merek szólni, mert nagyon cikinek érzem a dolgot.”

Ha nem szeretnél még szőrteleníteni, vagy úgy érzed, hogy feltétlenül anyukád engedélye lenne szükséges hozzá, ám nem mered megkérdezni, akkor a legjobb megoldás, ha ollóval rövidebbre vágod a fazonodat. Így nem kell a szőrtelenítéssel komolyabban bajlódnod, ám mégis kevésbé láthatóvá teheted ezt a kellemetlenséget.

Nem tudom, milyen fazont válasszak!

„Már 4 hónapja együtt vagyok a barátommal. Azt hiszem, lassan eljön az ideje, hogy ágyba bújjunk, de nem tudom, hogy milyen fazont válasszak, vagy hogy egyáltalán kell-e szőrtelenítenem... ”

Mindenki maga dönti el, hogy milyen fazont visel. Ugyanúgy, ahogy az egyéni ízlés változik, nem minden fiú szereti egyöntetűen sem a teljesen sima, sem a szőrös intim területet. Ha valakivel már olyan szoros viszonyban állsz, hogy a szeretkezést tervezitek, biztosan egy hullámhosszon vagytok annyira, hogy megkérdezhesd, valójában milyen fazont kedvel. Ha furcsának érzed, akkor nem kell célirányosan a kérdés elé állítanod, egész nyugodtan puhatolózhatsz a témát illetően.
A válasz alapján pedig már sokkal könnyebben dönthetsz a fazonírozással és a módszerrel kapcsolatosan is.

Elmondhatjuk tehát, hogy a szőrtelenítés megkezdése egyén- és igényfüggő. Bárhogy is döntesz, azért nem árt, ha figyelembe veszed, hogy jelenleg a simaság korszakát éljük. A kamaszkor pedig sokszor nem éppen a megértésről és elfogadásról szól: sokkal jobb, ha elejét veszed a problémának, és már akkor elkezdesz szőrteleníteni, amikor kicsit is zavarónak találod a dolgot és nem várod meg, hogy az ismerőseid hívják fel rá figyelmed- ők ugyanis sokszor nem túl tapintatosak.

5 hozzászólás

 • Hozzászólás hivatkozás Bugyborék 2012. máj. 19. Írta: Bugyborék

  Magyarán: Mindenkinek szíve joga, hogy hogyan szõrtelenít, de ha nem teszi, be fognak neki szólni. Köszönjük.

 • Hozzászólás hivatkozás M. 2012. máj. 19. Írta: M.

  Miért, nem így van? :)Mit szólnak az emberek általában, ha a trikóból kikandikál a hónaljszõr, vagy a bugyiból kilóg a \"bunda\"? Persze, hogy eldöntheted, hogy magasról teszel rá és nem érdekel, mit gondolnak mások, de attól még nem kerülheted el az emberek véleményét. És manapság igenis az a vélemény, hogy aki nem szõrtelenít, az igénytelen, ha tetszik, ha nem.

 • Hozzászólás hivatkozás Gya 2012. június 08. Írta: Gya

  Nekem anyukám még olyan 12-13 éves koromba nem engedte hogy szõrtelenítsek hiába könyörögtem neki. Amikor eljött a nyár és látszott, akkor megéltem a poklok poklát csúfoltak utána hiába epiláltam rendszeresen.Õszintén, saját tapasztalatból, ha nem is engedik, epilálsz titokban utánna már úgyse tudnak mit tenni, az ápoltság nagyon fontos része és az egyik legtermészetesebb dolog.;)

 • Hozzászólás hivatkozás - 2012. június 14. Írta: -

  Sztem abba, hogy ki mikortól szõrtelenít, senki ne szóljon bele!:)

 • Hozzászólás hivatkozás Calin 2013. máj. 08. Írta: Calin

  Emlékszem, régen még hogy örültünk, amikor megjelentek az első szőrszálaink :DDDD Aztán most meg... Nem tudjuk, hogyan tüntessük el őket, de akkor régen ettől tűntünk nagynak :DDD

  Amúgy én az elejétől fogva szőrtelenítek. "Ott" kezdetekben meghagytam, de rajtam kívül nem látta senki. Én az első alkalomra már leborotváltam, de amúgy előtte is elkezdtem már

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.