Tavaszi ruhaszelektálás Kiemelt

Lassan ideje, hogy előkerüljenek a tavaszi, nyári ruháid. Persze még nem kell teljesen átpakolnod a szekrényedet, de azért nem árt, ha a káoszt felváltja a rendszerezettség.

Mi maradjon, mi menjen?

Ez kulcskérdés egy női ruhásszekrény esetében. Sokan nem hajlandóak megválni azoktól a ruháktól sem, melyeket még egyszer sem hordtak, gondolván, hogy „majd jó lesz egyszer”. Nos, el kell keserítenünk: erre vajmi kevés az esély. Meg amúgy is, minek tartalékolsz (vagy egyáltalán veszel) ruhákat kismamakorodra? Vagy miért vannak elől azok a ruhák, amik talán 10 év múlva lesznek ismét divatosak? Addig csak a helyet foglalják.
Úgyhogy ideje komolyan elhatároznod magad, és rendszert teremteni a gönceid között:

  • Amikor a ruháidat rakosgatod, őszintén tűnődj el azon, mi az, amit imádsz, és mi az, amit valószínűleg idén sem fogsz felvenni. Most nincs helye azoknak a gondolatoknak, hogy „talán felveszem”, ugyanis akkor visszaáll az eredeti állapot. Ha van olyan ruhád, amit 1-2 éve nem vettél fel, akkor az valószínűleg idén is hasonló sorsa jut. Ha nem tudsz megválni tőle, nem kell, de kerüljön külön szekrénybe, vagy egy zsákba. Néhány év múlva kész kincstár lesz a félretett ruhák kupaca, de addig csak a helyet foglalják.
  • Akadnak olyan ruhák, melyek valami miatt nem passzolnak ránk, ám mégis megvettük őket. Szinte kivétel nélkül mindenki követ el ilyen hibát, de a problémát csak tovább lehet ragozni, ha ezek a darabok legelöl tornyosulnak a szekrényben.
  • A legjobb, ha ezeket a ruháktól megszabadulsz, ugyanis teljesen feleslegesen foglalják a helyet. Odaadhatod őket barátoknak, ismerősöknek, vagy egy jótékonysági szervezetnek, de akár pénzt is csinálhatsz belőlük. Az interneten számtalan oldal kínál lehetőséget, hogy megunt, vagy haszontalan holmijaidtól megszabadulj. Lehet, hogy ami Neked felesleges, másnak valódi álom. A befolyó összegből pedig új ruhákat vehetsz magadnak: olyanokat, melyeket tényleg örömmel fogsz hordani.
  • Ha van lyukas, vagy kopott ruhád, akkor azt már inkább ne hordd, hiszen akármilyen is volt fénykorában, most igénytelenséget kölcsönöz a megjelenésednek. Ha van rá lehetőséged, próbáld meg felújítani, átalakítani, így még nem kell megválnod tőle, de ha ez nem megoldható, akkor fájó szívvel, de szabadulj meg tőle.
Nézz utána az újdonságoknak!

Az internet számtalan új lehetőséget kínál a praktikus megoldások megvalósítására. És ami még jobb, hogy ezekhez a kellékekhez sokszor nem komoly ezresekért tudsz hozzájutni, hanem némi időráfordítással Te magad tudod őket megvalósítani.

  • Gondoltál például arra, hogy a szekrényajtódat is felhasználd a holmik tárolására? Ha nem, akkor az ideje, hogy átrágd, milyen szuper lehetőségek rejlenek benne az öveid, sálaid, nyakláncaid tárolására, vagy akár a táskáid fellógatására. (Néhány fogas, vagy vállfa rögzítése rengeteg megoldatlan gondot segíthet legyőzni)
  • Az is szuper ötlet, hogy különböző rekeszekre bontod a kihúzható fiókjaidat, így még könnyebben tudod csoportosítani az apróságaidat.
  • A szekrény oldalába is szerelhetsz egy fellógatható, zsebes tárolót, amiben helyet kaphatnak azok a darabok, melyeknek idáig dobozban kellet sínylődniük a helyhiány miatt.

Ne feledd, számtalanszor csak némi kreativitásra van szükséged ahhoz, hogy felújítsd, átalakítsd a szobádat, vagy éppen a ruhásszekrényedet. Ha szánsz egy kis időt rá, akkor sokkal könnyebben megreformálhatod az öltözködésedet is, hiszen alaposan át fogod látni, milyen ruhadarabokra van még szükséged ahhoz, hogy minden passzoljon a megjelenésedben.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.