Frizuraötletek göndör hajra

Sokan vágynak göndör hajra, ám akinek tényleg ilyen tincsei vannak, az csak ritkán tudja kihozni belőle a maximumot. Hogyan variálhatod a göndör frizurádat?

Kiengedve, loknisan

Ha a göndör hajnak megfelelően kezelted a frizurádat (tehát nem szedted szét a tincseket és nem fésülködtél meg), valamint megfelelő fazont is vágattál, akkor szinte lehetetlen, hogy ne álljon szépen a frizurád.

Ennek ellenére sokan nem szeretik, ha csak szimplán kiengedve lógnak a tincsek, hiszen a göndör haj is képes lelapulni, vagy éppen össze-vissza állni az első fuvallatot követően. Éppen ezért érdemes a tincseket valamilyen úton-módon formába rendezni.
Szerencsére a göndör hajat szinte ugyanúgy formázhatod, mint az egyenest, csak neked sok esetben jóval szebben fog mutatni a végeredmény.

  • Érdemes kipróbálnod, hogy egy befont tincset vezetsz át a frizurádon, akár elöl hajpántként, akár hátul.
  • Az ugyancsak tökéletesen mutathat, ha a fejtetődön összefogsz néhány tincset, majd egy szép csattal rögzíted őket.
  • Ha elegáns, mégis egyszerű frizurára vágysz, akkor a hajadat vízszintesen válaszd három részre. A legfelső részt a fejtetődön rögzítsd egy hajgumival, a középső rész tincseit pedig oldalról haladva csatold hozzá a hajgumihoz. Az alsó részt hagyd szabadon; máris kaptál egy lágyan leomló, hosszúnak ható és irigylésre méltó frizurát.
Összefogva, mégis szexin

Ha nincs kedved ahhoz, hogy kiengedve viseld a hajadat, akkor jöhetnek a jól megszokott frizurák. Elvégre neked is ugyanúgy lehet kontyod, vagy éppen lófarkad, mint bárki másnak. Csupán néhány dologra kell odafigyelned:

  • Ha lófarkat készítesz, akkor inkább törekedj a lazább változatokra, ezek ugyanis sokkal szebben mutatnak a göndör hajon, mintha megpróbálnád „lenyalni” a kidudorodó szálakat. A lófarkat foghatod oldalra, de természetesen hátra is. A lényeg, hogy ne küzdj az olykor-olykor kiálló szálak ellen, azok ugyanis egészen bájossá varázsolják a megjelenésedet.
  • Ami a kontyokat illeti, göndör hajból ebben az esetben is érdemesebb a lazább, semmint a szigorúbb változatokat elkészíteni. Ne törődj vele, ha nem tökéletes a konty, és kicsit lazábbnak hat, vagy éppen kimaradt egy szál! Mások órákat szenvednek, hogy besüssék, és olyan hatásúvá tegyél a frizurájukat, mintha az természetesen hullámos lenne. Neked ez eleve adott, úgyhogy élj vele!

  • Ha van egy kis időd, és unod a túlságosan göndör frizurád, akkor fond be a tincseidet. Nem kell az extrém és nehéz parkettafonásra gondolni, vagy túlbonyolítani az egészet, hiszen a sima hármas fonás is nagyszerűen tud mutatni.
  • Kipróbálhatod, hogy a fejed tetején összefogsz néhány tincset, majd egyszerűen befonod őket. Ezután levezeted az adott tincset egészen addig, ahol a lófarkat a fejed alsó részén rögzíteni szoktad. Ha itt a hátralévő tincseket hozzáveszed a már meglévő fonathoz, és folytatod a fonást, míg a hajad engedi, akkor szintén különleges végeredményt kaphatsz. Ezzel a kis csalással úgy tűnhet, mint a fejed tetejéről fontad volna végig a hajadat, pedig sokkal egyszerűbb módon készítetted el a bonyolultnak tűnő frizurát.

Te hogyan készíted el a göndör frizurádat?

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.