10 ok, amiért szeretheted a telet

Neked mi jut eszedbe a télről? Ha a fagyoskodás, a csúszós utak, a megbénult tömegközlekedés, akkor Te is az átlagba tartozol. Ám ennek nem kell így is maradnia!

Az emberek nagy része ki nem állhatja a telet, mert hideg van, reggelente sötétben kell elindulni otthonról, délután pedig már újra sötét van, mire kilépünk a munkahelyről, vagy a szakkörről. Ezek tényleg rosszul értinhetnek, viszont mint mindennek, a télnek is van pozitív oldala.
Ha sikerül ebből az irányból megközelítened a dolgokat, hamar rájössz majd, hogy nem is olyan rossz ez az évszak.

10 ok, amiért szeretheted a telet

1. A hideg elérkeztével végre alkalmad nyílik felhúzni egy divatos csizmát és hozzá egy csini norvégmintás, kötött pulcsit. Ha nem lenne tél, sosem hordhatnád ezeket a különleges, divatos darabokat.

2. Az év legszebb ünnepe, a karácsony is ilyenkor van, nem beszélve a szilveszterről, ami szintén az év egyik fénypontja.

3. Ha hideg, akkor forró csoki, forralt bor, tea, sült gesztenye, kürtőskalács, langalló és töltött káposzta – ezek már önmagukban is megérnek jó néhány vidám percet!

4. Mivel kint hamar sötét van, nem nagyon tudsz a szabadban elfoglaltságot találni, de ott vannak a szuper benti programok: végre elolvashatod a régóta félretett könyvet és megnézheted a hónapok óta halogatott filmet is.

5. A téli sportok szerelmesei most kiélhetik mozgás iránti vágyaikat, hiszen a nyár nem igazán kedvez a síelőknek, jégkorisoknak és a snowboardosoknak. Továbbá a téli olimpia is ekkor van, ami sok sportkedvelőt vonz a tévé elé évről évre.

6. Ez az évszak tökéletes arra, hogy formába hozd magad a nyárra. A karácsonyi süti-hegyek elpusztítása után jól jön, hogy van még idő a bikini szezonig. Nem véletlenül januártól júniusig a legzsúfoltabbak a konditermek…

7. Tökéletes program lehet a hideg téli napokra a szaunázás és az élményfürdőzés. Nem csak a jóleső meleg miatt, hanem mert az egészségedre is jó hatással vannak ezek a wellness programok.

8. A téli szünet miatt egy kicsit kiszakadhatsz a tanulással teli hétköznapokból és erőt gyűjthetsz egy utolsó hajrára a félévzárás előtt, amit pedig megint egy nyugis időszak követ.

9. Szánkóra fel! Hívd a barátaidat, testvéreidet és töltsetek el egy felejthetetlen délutánt a közeli dombokon! Máris könnyen feldobhatjátok a szürke hétköznapokat...

10. Végül, ha belegondolsz, mennyivel jobban értékeled ez után a hideg után a gyönyörű tavaszt!?

Reméljük, a cikk elolvasása után kicsit pozitívabban tudsz majd hozzáállni a télhez, hiszen ha ebben az időszakban is meglátod a szépet, akkor sokkal tartalmasabban fognak telni a hideg hónapok!

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.