Legmeghittebb ünnepünk

A karácsonyt megelőző negyedik vasárnapon minden kezdetét veszi, amit oly lázasan várunk már hetek óta.

Ezerrel készülünk a legszebb ünnepünkre. Új ruhákat és sminkszereket szerzünk be magunknak, hogy csinosak és szépek lehessünk. Próbálunk stressz mentesek maradni, hogy teljes erőbedobással élvezhessük ezt a csodás ünnepünket. Ajándékokat ötletelünk, amiket végül beszerzünk, és próbáljuk meglepni velük szeretteinket. Mindent megteszünk azért, hogy tökéletesen süljön el az év legszebb ünnepe, bár sajnos az a baj, hogy legtöbb esetben csak a kézzel fogható dolgokkal törődünk igazán – tisztelet a kivételnek, persze.

Szerény véleményem szerint az év legmeghittebb hónapja a december. Hull a hó, fagyosak a főutak, a gyerekek hóembert építenek, a szerelmes párok sétálnak a hidegben… Minden olyan különleges és tökéletes… vagy csak annak tűnik?
Nem tudom, hány család van, akik szenteste tényleg együtt vannak, de úgy szívből, teljesen?! Vacsoráznak, ajándékoznak, beszélgetnek (nem csak hétköznapi dolgokról), közös programot találnak ki, amiben mindenki teljesen kiveszi a részét. De vajon a lelkekben is az zajlik ilyenkor, aminek kell?

Az idei karácsony legyen más!

Az idei karácsony szóljon arról, hogy minél több időt töltsünk el közösen, családunkkal, szerelmünkkel, barátainkkal! Díszítsük fel a lakást együtt, készüljünk közösen a szeretet ünnepére!  A gyerekek is vegyék ki a részüket a teendőkből, süssünk, főzzünk együtt!

Minél több időt szántok ilyenkor egymásra, a közös „munkára”, annál nagyobb az esély arra, hogy a ti családotokban is megteremtődik a karácsonyi hangulat, a mérhetetlen szeretet. Eközben persze jobban megnyílhattok egymásnak és könnyedebben tudtok beszélgetni, akár nehéz témákról is.
Egy közös mézeskalácssütésnél nincs is jobb dolog, főleg, hogy még ajándékba is adhatod ezeket a kis apró kézzel készített meglepetéseket.

Tegyétek színessé ezt az ünnepet, legyetek változatosak és találékonyak! A család tervezzen közös programokat, amikből mindenki ki tudja venni a részét, hiszen évek múltával nem az fog bennetek megmaradni, hogy milyen meglepetést kaptatok, hanem hogy milyen élményeket szereztetek.

Nektek miről fog szólni a szenteste?

Tovább a kategóriában: « Megállás nélkül

2 hozzászólás

  • Hozzászólás hivatkozás Mia 2013. december 25. Írta: Mia

    Mindent megtettem az ügy érdekében, de semmi karácsonyi hangulatom nincs. Az ablakon besüt a nap, nem is látni az égőket a fán :( Kinn 10 fok, sehol senki...
    Azt hiszem, ilyenkor jobb lenne északon!

  • Hozzászólás hivatkozás Kittike 2013. december 25. Írta: Kittike

    Nálunk is ugyanez van! pár napja még megőrültek az emberek, tolakodtak, lökdösődtek, türelmetlenkedtek, akkor az idegesített. De akkor legalább volt egy kis karácsony, most meg semmi :( Utálom, hogy évek óta ez van, aztán mikor tavasz kellene, leesik 2 méter hó...

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.