Befelé forduló mellbimbók

Úgy érzed, hogy nem olyan a melled, mint a legtöbb lányé? Olyan mintha nem is lenne mellbimbód? Akkor lehetséges, hogy Te is a befelé forduló mellbimbók problémájával állsz szemben.

Neked is ilyen van?

Fontos tudnod, hogy azért, mert a mellbimbód nem emelkedik ki a bimbóudvarból, még nem biztos, hogy befelé is fordul: Lehet, hogy egyszerűen csak lapos.

Ahhoz, hogy megállapíthasd, hogy a Te cicid melyik típusba tartozik, finoman préseld össze a bimbóudvart (a bimbó körüli barnás részt)! Ha a mellbimbód ennek hatására kiemelkedik, akkor anatómiailag teljesen rendben vagy, ha viszont inkább behúzódik, akkor a Te mellbimbód befelé forduló.

 • A befeléfordulásnak is vannak fokozatai: a legsúlyosabb eset, ha a bimbó semmilyen inger (hideg, szexuális izgalom, kézi-, műszeres stimulálás) hatására nem bukkan elő
Mi az oka?

A befelé forduló mellbimbó kialakulásának oka elsősorban az, hogy az átlagosnál rövidebbek a tejtermelő mirigyek kivezetőcsövei, illetve az itt található kollagén rostok.

Hogyan lehet „kifordítani”?
 • Műtét - A mellbimbók kifordíthatók műtéti eljárással, de nem biztos, hogy az eredmény tartós marad. A behúzódás mértéke alapján választják ki a korrekcióra legalkalmasabb beavatkozást. A műtétet végezhetik helyi érzéstelenítésben, vagy altatásban is.
 • Hoffmann-technika - Ezzel a gyakorlattal megtanulod kiemelni a bimbódat, rendszeres alkalmazása pedig segít kilazítani a letapadásokat a mellben. Helyezd mindkét hüvelykujjad a mellbimbód tövéhez (ne a bimbóudvar széléhez, hanem pontosan oda)! Nyomd be őket a cicidbe és ezzel egyidőben húzd is szét az ujjaid! Naponta ötször ismételd!
 • Bimbókiemelő (Avent Philips Niplette) - Használatát terhesség előtt és a várandósság első hónapjaiban javasolják, hogy elősegítethesse a szoptatást. A gépet egy híres angol plasztikai sebész fejlesztette ki. Működése közben finom szívó hatás fejt ki, ami kihúzza a bimbót egy gyűszűszerű kupakba. Azt ígérik, hogy néhány hét használat után a mellbimbó kiemelkedve marad.
Zavarni fogja a páromat?

Ez nem valami csúnyaság, amit rejtegetned kellene. Ha barátod igazán szeret, akkor elfogad Téged, úgy ahogy vagy és nem fog fennakadni egy ilyen kis apróságon. Mutasd meg neki bátran a cicijeid! Imádni fogja őket!

Persze, ha nagyon zavar a dolog és csak úgy tudsz erre a testrészedre gondolni, mint valami hátrányos tulajdonságra, akkor beszélj róla a barátoddal, mielőtt intimebb kapcsolatba kerültök! Tisztázd vele előre a dolgot, mert különben lehet, hogy szeretkezés közben frusztrálva érzed majd magad, ami egyikőtöknek sem lenne jó.

Tudok majd vele szoptatni?

Igen, képes leszel szoptatni, a csecsemők ugyanis nem a bimbóból, hanem a ciciből szopiznak. Ha anyukaként megtanulod a helyes mellrehelyezést és a kisbabád is elsajátítja a helyes cumizási technikát, akkor semmi baj nem lehet. Ráadásul az is elképzelhető, hogy a várandósság okozta hormonális változások hatására kifordul a mellbimbód.

15 hozzászólás

 • Hozzászólás hivatkozás Macika 2010. október 01. Írta: Macika

  ez tök jó cikk! nekem nincs, de úgy tudom sok lánynak van ilyen. szerintem ez normális

 • Hozzászólás hivatkozás inkább névtelen 2010. október 01. Írta: inkább névtelen

  nekem meg nem olyan \'szép\' a mellbimbóm hanem ugy egybevan olyan \'dagi\' olyan csunya:( csak mikor hideget érzékel akkor \'megkeményedik\' miért ilyen??:/ bocsi ha hülyén fogalmaztam :(

 • Hozzászólás hivatkozás ... 2010. október 02. Írta: ...

  áá bakker nekem ilyen van nemtudok mitcsinálni:\'(....

 • Hozzászólás hivatkozás jázmin 2010. október 02. Írta: jázmin

  inkább névtelen - nekem is olyan a mellbimbóm és a barátom -annak ellenére, hogy jópár nõvel együtt volt már, számszerint 12-vel- azt mondta, hogy ilyen gyönyörû ciciket még sosem látott :) elõtte én is azt hittem, hogy ez csúnya és nem tetszettek, de amióta a barátom így gondolja nekem is nagyon tetszenek :) szóval szerintem ne aggódj! :):)

 • Hozzászólás hivatkozás Virág 2010. október 16. Írta: Virág

  Nekem nagyon csúnya... Nagy puha, olyan, mintha fel lenne fújva. Inkább egy tõgy jut róla eszembe, mint egy mell...:(:(:(

 • Hozzászólás hivatkozás Egy fiú 2011. március 06. Írta: Egy fiú

  Sziasztok :) Az én barátnõmnek is befelé fordul a mellbimbója.Ezzel az ég világon semmi probléma.Ne higyjétek azt hogy ettõl csúnyábbak lesztek vagy ilyesmi...Jó persze jobb lenne ha nem lenne így,de hát most ez egy olyan dolog amit elsõ kontakt után már észre se vesz az ember.Ettõl ne érezzétek magatokat kevésbé nõnek...

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.