10 népszerű sport a tavaszi napokra Kiemelt

Miután naptárunk lapjait áprilisra hajtottuk át, az időjárás is jelezte az évszakok váltakozását. Egyre fényesebb napsütés, emelkedő hőmérséklet és a változó környezet… Minden adott, hogy megmozgassuk izmainkat.

A tavasz a legjobb időszak arra, hogy felébresszük testünket, a szürke hétköznapok után. Az alábbiakban tíz népszerű sportot ajánlunk Neked, melyekkel levezetheted megnövekvő energiaszinted és engedheted, hogy tested bőségesen termelje az endorfinokat.

Röplabda

Bár sokan a téli időszakban sem tudtak elszakadni a népszerű labdasporttól, mégis akkor a legigazibb, ha a szabadban játszhatjuk. Szerencsére csak egy labdára és játékosokra van szükséged.
Amennyiben nincs röplabdahálótok, feszítsetek ki egy kötelet, és terítsetek rá valamit, mely elválasztóként szolgálhat a játszma folyamán.

Úszás

A jó időjárás megérkeztével nem fenyeget többé a megfázás veszélye. Légy Te is az elsők között, mikor megnyitják a szabadtéri fürdőket! Így amellett, hogy viselheted csinos fürdőruhádat, az úszással rengeteg izmodat formálhatod, erősítheted.  

Futás

A legegyszerűbb és talán legnépszerűbb sport a világon. Nincs szükséged másra, mint egy jó sportcipőre és egy kis zenére, ami inspirál a mozgásra. Nem kell egyből hosszú, eget rengető kilométereket lefutnod, elég egy kis kocogás kutyasétáltatás közben.
A rövidebb távok lefutása is segít a boldogsághormon termelésében és ez az a sport, ami az egész testedet megreformálja.

Lovaglás

A lovaglás igen népszerű sport, és nagyon egészséges is egyben. Nem nehéz találni egy lovardát kisvárosok, vagy éppen falvak közelében sem, de mindenképpen kérned kell magad mellé oktatót, ha még nem lovagoltál. Ez egyáltalán nem szégyen, hiszen ők sem nyeregbe születtek, nekik is megtanította valaki az alapokat.
Ami pedig a legjobb az egészben, hogy a kellemes időtöltés mellett számos izmod formálódik egyszerre.

Biciklizés

Manapság ritka, hogy valaki ne rendelkezne a kétkerekű járművel. Pattanj fel rá, amikor csak teheted, hiszen ez az egyik legjobb kardió edzés a földkerekségen. Tekerj el a közértbe, az iskolába, vagy a rokonaidhoz, barátaidhoz. Hidd el, ez igazán kellemes módja a szabadtéri edzésnek!

Golf

Nem túl népszerű sportág, hazánkban még leginkább az újgazdagok szabadidőtöltésének tartják, azonban a golf egy remek lehetőség – többek között – a türelem és a koncentrációképesség javítására. Ha időd engedi, szedd össze néhány barátodat és próbáljátok ki!

Görkorcsolya

Biztos Neked is ott porosodik a görkorcsolyád a szekrény mélyén, de ha mégsem, néhányezer forintért beszerezhetsz egyet. Ha megvetted, csak felhúzod a lábadra és már indulhatsz is! Egyedül, vagy barátnőkkel, nem számít, hiszen a hatása garantáltan nem marad el. A belső combizmod, a feneked és a vádlid is alaposan átalakul a rendszeres használata mellett.

Gokart

Száguldás kedvelők figyelem! Bár a jegyárak felfelé ívelő tendenciát mutatnak, vezetni vágyóknak kihagyhatatlan a gokart a tavaszi programok közül.
Egy szabad hétvégéden hívd össze pár barátodat és próbáljátok ki ezt a sportágat is; garantáltan kellemes szórakozásban lesz részetek!

Tollaslabda

Tökéletes sport kellemes délutánokra és estékre, a családdal, vagy néhány baráttal. A felszerelés könnyen beszerezhető és még hálóra sincs feltétlenül szükségetek, jóformán bárhol és bármikor űzhetitek.
Bár az ereszcsatornákkal érdemes vigyázni, a tollas egy igazán élvezetes időtöltés a szabadlevegőn.

Tenisz

Bár az elv nagyjából hasonló a tollaslabdáéhoz, nem szabad elsiklanunk a fölött, hogy ezt a legjobb nem otthon, hanem a célra kijelölt pályán játszani. Vidd el magaddal a barátodat, vagy a legjobb barátnődet és mozgassátok meg magatokat egy kicsit! Hidd el, a sok szaladgálás, ugrálás és erős ütés hamar megteszi hatását.

A tavasszal ébredező táj a legjobb környezet egy kis kikapcsolódásra. Gondolkodás nélkül használd ki, ha lehetőséged nyílik a szabadban tartózkodni!

Te mit sportolsz, amikor beköszönt a jó idő?

4 hozzászólás

 • Hozzászólás hivatkozás Noémi 2013. április 03. Írta: Nokomokcsi

  Kosárlabda :D
  a tollast ajánlom, nagyon :D én magam is űzöm sportszerűen (igen, tényleg van ebből sport is :D csekkolj egy videót youtube-on, nem fogod megbánni ;) ). Egyszer mindenképpen próbáld ki teremben, nem is gondolnád, mekkora élmény (nekem már annyira nem "élmény" 8 év után xD
  teniszt is szeretem, de van abból hátrányom, meg persze előnyöm is, hogy tollasoztam előtte :)
  Bicajtúrákra nyáron szoktam járni pl.: Balcsi körbebicajozása... :D
  Görkorizni is szeretek, csak az a fránya combom és a popóm még mindig nagy xD
  a futás a halálom... xD- pedig popóra jó, nem?
  úszni is imádok, egy vizicsibe vagyok :D
  lovagolni is voltam párszor, de az sajna drága :/ de lehet, h most nyáron el tudok menni egy olcsó egy hetes táborba a környékre (ismerős által :) )
  röpizni is szeretek, csak nem tudok xD nyáron a strandon a helyes tesitanárom helyes tesójával is röpiztem :D
  a golfot és a gokartot nem tudom olyan sportágnak elképzelni, ami meg is mozgat (ennyiből kiülhetnék sakkozni a kertbe :P - mert azt is szeretek )
  gokartot is próbáltam... "száguldás" :D
  golfot meg még nem próbáltam, de annyira nem vonz... :/

 • Hozzászólás hivatkozás Lara. 2013. április 03. Írta: Lara.

  Pedig a gokart nagyon is megmozgat, minden izmod megfeszíted, főleg a kanyarban :)

 • Hozzászólás hivatkozás bbb 2013. április 23. Írta: bbb

  Én most ismét nekiálltam futni. :) Még 5 évvel ezelőtt a Csakmiketten ,,Kocogj!" c. cikke inspirált arra, hogy futócipőt húzzak. :)
  Azóta is nagy szerelmem ez a sport. Sajnos, már nem fogyaszt annyira, mint amikor elkezdtem, hiába futok már 10-13 km-t, nem úgy olvadnak a kilók, mint hajdanán.. :( ez kicsit demotivál.
  Görkorizni is imádok, már 5 éves korom óta minden nyáron alig lehet lecibálni a lábamról. :)))

  Minden sportot imádok! Bármit kipróbálnék, csak az egészben az a paradoxon, hogy inkább nem csinálom, mert gátlásaim vannak a súlyom miatt.

  Holnap keresek egy jó személyi edzőt, aki jóóól meghajt. Terhelhető vagyok, csak már szinte teljesen letettem arról, hogy valaha is elérem a célomat. Főként kajálási gondokkal küszködöm.De nem adom fel!

  A cikk király lett!! :)

 • Hozzászólás hivatkozás Borka 2013. április 24. Írta: Borka

  Én is így voltam vele, hogy féltem lemenni kocogni, de már nem érdekel mások véleménye :) Aminek persze meg is lett az eredménye :D
  Egyébként nálunk futnak olyan nők is, akik nálam sokkal rosszabb helyzetben vannak, ha ők nem szégyellik magukat, én miért tenném :)

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.